woensdag 20 juni 2012

De Israëlische aanval op de USS Liberty: moord met voorbedachten rade

       
photo: Dennis Eickleberry, who served aboard the LIBERTY (source: USS Liberty Cover Up)

Op donderdag, 8 juni 1967, de vierde dag van de Zesdaagse Oorlog, voerden Israëlische lucht- en zeestrijdkrachten aanvallen uit op de USS Liberty, het meest geavanceerde Amerikaanse spionnageschip. Het schip bevond zich op dat moment in internationale wateren ten zuidwesten van de Gazastrook, ter hoogte van de Egyptische kustplaats El Arish in de Sinaï. De aanvallen kostten 34 bemanningsleden het leven en 174 werden gewond.

De les van deze meedogenloze moordaanslag was dat er niets is waarvoor de Zionistische staat in zijn relatie met vriend of vijand terugschrikt. Alles moet wijken voor het grote doel: Greater Israel.

Vandaag, vijfenveertig jaar later, is de doofpotoperatie in opdracht van president Johnson nog onverkort van kracht, dankzij de medeplichtigheid van de klassieke media. De Engelstalige versie van Wikipedia noemt een beperkt aantal bronnen, waarvan de op-ed van de voormalige Amerikaanse Joint Chiefs of Staff admiraal Thomas Moorer aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Samengevat zijn de conclusies van de admiraal: 
  • er is overtuigend bewijs dat de Israëlische aanval een doelbewuste poging was om een Amerikaans schip te vernietigen en de voltallige bemanning om te brengen
  • met de aanval op de USS Liberty heeft Israel zich schuldig gemaakt aan moord op Amerikaanse militairen en een oorlogsdaad tegen de Verenigde Staten
  • het Witte Huis heeft de feiten over de aanval doelbewust in de doofpot gestopt en achtergehouden voor de Amerikaanse bevolking
  • de waarheid blijft tot de dag van vandaag verhuld, wat enkel als nationale schande kan worden aangemerkt
In 2002 maakte de BBC een interessante documentaire over het bloedige incident. Wat in de video vooral opvalt is de theorie dat de aanval op de USS Liberty past in een groter plan, Operation Cyanide, uitgedacht door de Amerikaanse en Israëlische geheime diensten en gericht op een invasie van Egypte en de omverwerping van Nasser. De aanval op de Liberty, uitgevoerd met voorkennis van mensen in Washington, zou aan Egypte en de Sovjet-Unie worden toegeschreven, zodat de VS in de oorlog kon worden betrokken. Maar wat uit de documentaire in ieder geval als aannemelijk naar voren komt is het feit dat de VS in het geheim deelnam aan de Zesdaagse Oorlog.

Tijdens zijn tafelrede twee jaar geleden op het jaardiner van de Liberty Survivors Association in Long Island, New York, zei de Britse veteraan ITN en BBC Panorama correspondent en auteur Alan Hart dat niemand het incident zou hebben overleefd indien de door de Israëlische minister van defensie Moshe Dayan bevolen aanval volledig volgens plan was uitgevoerd. Hart zei dat hij, net als de aanwezigen, geen woorden kon vinden voor het gevoel van diepe verontwaardiging voor het blijvend verzwijgen van de waarheid over de aanval op de Liberty.

Op de 45e verjaardag van die aanval plaatste Hart de volledige tekst van Hoofdstuk 2 van zijn driedelige boek “Zionism: The Real Enemy of the Jews op zijn website. Dat hoofdstuk draagt als titel: The Liberty Affair – “Pure Murder” on a “Great Day”. Volgens de uitgever is dit het onthullendste, beklemmendste en belangrijkste hoofdstuk van het hele boek. Zelf zegt Hart dat het hoofdstuk een belangrijke bijdrage is om een zuiver beeld te krijgen van wat de Zionistische staat Israel vertegenwoordigt: een onbeheersbaar monstrum.

Met toestemming van de auteur publiceren wij de volledige tekst van hoofdstuk 2 The Liberty Affair – “Pure Murder” on a “Great Day” als page “USS Liberty” (zie de horizontale opsomming van pagina’s onder de bruine titelband boven) op Geopolitiek in perspectief. Wie geïnteresseerd is in Hart’s driedelige boek “Zionism: The Real Enemy of the Jewsvindt nadere gegevens en bestelinformatie op docstoc.com.

Geen opmerkingen: